LAAT OOK MAAR

Een man ziet in een boekwinkel de biografie van Astrid Holleeder liggen over haar criminele broer Willem. Het is een luisterboek. De man stelt zich voor dat het luisterboek is ingesporken door Willem Holleeder zelf, vanuit zijn cel, en dat hij overal commentaar geeft op de tekst en op zijn zus Astrid.

De man schiet in de lach. De eigenares van de boekwinkel ziet dat en vraagt de man wat er zo grappig is. De man vertelt wat hij zich zojuist had voorgesteld. Daarop kijkt de vrouw hem serieus aan en zegt: “Dat is niet het geval, meneer. Dat zou Willem Holleeder nooit doen, want hij is het helemaal niet eens met het boek.”

De man zucht. Laat ook maar.

The following two tabs change content below.
Jarenlang werkzaam op diverse afdelingen in de klinische psychiatrie. Tegenwoordig verpleegkundige en roosterplanner. Daarnaast actief als freelance journalist. Voorheen redacteur van India Nu, het enige Nederlandstalige tijdschrift over India. Publicaties: Hub’dulü, verwarring en verwondering in Azië (2003), Iedereen heeft wel wat (2010), Impact van suïcide op GGz-medewerkers (2012), In de psychiatrische kliniek, anekdotes uit de GGz (2013). Bezoek de website van Floris Bijlsma op http://www.florisbijlsma.nl/.

Laatste berichten van Floris Bijlsma (toon alles)